Nieuws‎ > ‎

VWI Kung Fu Kids Paasstage

Verleden vrijdag trok een 50 koppige delegatie van het Vlaams Wushu Instituut naar Oostende om er de 1e Kung Fu Kids stage te organiseren. Het werd een voltreffer, 27 kinderen en 22 ouders (+ 2 kung fu babies) reisden mee naar Oostende.
De kids werden opgedeeld in 4 groepen, de panda’s, slangen, tijgers en draken. De jeugdcommissie van het VWI had een heel weekend programma uitgewerkt om de krijgertjes een “boost” te geven wat betreft de technieken van Wushu. Ze waren zeer gelukkig dat ze van de stoktechnieken eens mochten proeven door alle soorten draaitechnieken aan te leren. Patricia, Joke, Peggy en Sandrine hadden de neven activiteiten begeleid zoals, knutselen, zwemmen, binnenspeeltuin, ballenbad en strandwandeling met het bouwen van een zandkasteel.
De kids hebben dan ook afhankelijk van hun leeftijd intensief geoefend.

Sifu Patrick heeft ook een lezing gehouden voor de kleinsten ivm “pesten” en hoe erop te reageren en wat te doen. De stage werd afgesloten in de sporthal van het hotel Vayamundo Ravelingen met demonstraties van de kids voor 2 directeurs, Koenraad Pevenage en Robert declercq, van de Vayamundo organisatie, daarna werden de diploma’s door hen uitgereikt. Ook hebben de kids een naam geselecteerd voor de Panda beer mascotte, de naam werd “Dongli” wat kracht betekend, de winnaars waren Seppe en Warre. 

Het VWI bestuur bedankte de directie van het hotel voor de goede zorgen. Alle deelnemers waren zeer tevreden over de nieuwe formule voor een stage van de Kung Fu Kids en stapten samen met hun melkzuur op de autobus. Een groot deel op de bus was moe maar tevreden. De ouders ware vol lof over de stage. Het VWI kreeg dan ook heel wat positieve reacties van ouders en kids.
Het bestuur zal nu nog een evaluatie houden en dan een datum voor 2017 vastpinnen. Tot volgend jaar!

Het VWI bestuur.

Comments