Nieuws‎ > ‎

Voorjaarsstage taijiquan van het VWI

Geplaatst 31 mei 2016 01:21 door Marc Heyvaert
De Taijiquan weekend stage van 27 tem 29 mei zit er weeral op. Op vrijdagavond meldden zich een 30-tal deelnemers voor de 3 e VWI Taijiquan stage in Oostende. Het Vlaams Wushu Instituut heeft een zeer goede samenwerking gevonden met Vayamundo die 2 grote locaties heeft, één in Oostende (Ravelingen) en één in Houffalize. De locatie in Oostende is de plek bij uitstek om een geslaagde stage qua infrastructuur, catering, toegankelijkheid, mobiliteit en ligging te garanderen. 

De deelnemers mochten reeds op zaterdagochtend om 7 uur op het strand Qigong en meditatie oefenen, de weergoden waren ons goed gezind. Het is een unieke ervaring om op het strand (rechtover het gebouw) te kunnen oefenen en de natuurelementen aan de lijve te ondervinden. Met een afsluitende meditatie met het blik op de Noordzee waren de deelnemers reeds in de “mood”. Het hoeft geen betoog dat we genoten van een zeelucht en dat we na het ochtendtrainen al goed opgeladen waren.

Het ontbijt was in buffetvorm en zeer uitgebreid en smakelijk. Eerst begonnen we samen met de uitvoering van de 8-vorm Yang stijl. Tijdens dit weekend werden de “Pushing Hands” (duwende handen) geïnitieerd. Ook werden praktische toepassingen getoond van de Taijiquan vorm (24 Yang stijl).

Op zaterdag in de vooravond gaf Patrick Van Campenhout een lezing over Taijiquan en het fenomeen “insomnia” (slapeloosheid) met de mogelijkheid van de toehoorders om vragen te stellen.

Zondag trainden we nog de hele voormiddag en verdeelden we ons in groepen om het aangeleerd materiaal goed te drillen en de gevorderden verder de 32 - Yang zwaardvorm te perfectioneren. Patrick gaf nog menige uitleg over de menselijke structuur en had “Oscar” (de PVC ruggengraat en bekken) om de correct “postuur’ te bekomen tijdens het oefenen van Taijiquan. De 10 aandachtpunten werden steeds benadrukt. Om de stage af te ronden gaven de zwaardbeoefenaars een groepsdemonstratie. De deelnemers waren moe maar voldaan. Zij konden nog genieten van een lekker buffet en de hele namiddag in het zwembad (Jacuzzi) of in de gezellige taverne.

Volgende stage zal doorgaan van 28-30 oktober 2016 te Houffalize. Indien u zin heeft om ons te vervoegen laat het gerust weten. 

Tot dan!

Comments