Nieuws‎ > ‎

Unieke ontmoeting met meesters uit Cangzhou

Geplaatst 18 apr. 2016 05:35 door Marc Heyvaert   [ 18 apr. 2016 06:28 bijgewerkt ]
In de loop van de rijke Chinese geschiedenis ontstonden er vele wushustijlen. De streek rond de stad Cangzhou in de provincie Hebei is een van de gebieden in China waar krijgskunsten een bijzondere bloei kenden. Er worden nu nog 59 verschillende stijlen beoefend in deze regio. Maar vele van deze stijlen zijn nog vrij onbekend en behoren niet tot de mainstream wushu. De lokale meesters zijn zich hiervan bewust en ze willen in de komende jaren in China zelf én in het buitenland een inhaalbeweging inzetten. Drie bekende meesters komen binnenkort naar Europa om te zien wat er hier kan opgezet worden om hun stijlen de nodige bekendheid te geven. 

Kungfu school De Zwarte Tijger organiseert met deze meesters op 6 juni een seminarie in een aantal van de stijlen uit de regio Cangzhou. Dit seminarie is een unieke gelegenheid om kennis te maken met deze meesters. Het gaat om:
  • Wang Zhihai: dé Pigua-expert in de regio van Cangzhou. Buiten deze stijl beheerst hij ook Mizong Quan. 
  • Tian Xiufeng: specialist in de oude lokale stijl Lan Shou, die een goede mix van trappen en stoten heeft, gecombineerd met snelle verplaatsingen.
  • Liu Lianjun: meester in Qi Lin Men en Baji Quan. Liu gaat voornamelijk Qi Lin Men doen. Deze stijl is zeer sterk gebaseerd op imitatie bewegingen van dieren. de bedoeling is de leerlingen zich volledig kan aanpassen aan verschillende omstandigheden in het gevecht vanuit deze bewegingen.
Locatie:
    Sportcentrum Balsakker
    Balsakker
    2275 Lille
    Van 9.30u tot 16.30u
    Prijs: 45€ incl lunch en water tijdens training
    IBAN: BE61 7330 4614 1617
    BIC: KREDBEBB

Voor meer informatie kan je terecht bij Wim Seeuws (wimseeuws@gmail.com of 0468/144832)

Facebook pagina van Wang Zhihai


Ċ
Marc Heyvaert,
18 apr. 2016 06:28
Comments