Nieuws‎ > ‎

Stage aan zee van de kungfu kids

Geplaatst 19 apr. 2016 01:12 door Marc Heyvaert   [ 19 apr. 2016 01:23 bijgewerkt ]
Op vrijdag  8 april trok een 50 koppige delegatie van het Vlaams Wushu Instituut naar Oostende voor de 1e Kung Fu Kids stage van de club. 27 kinderen en 22 ouders (+ 2 kung fu babies) reisden mee naar Oostende.

De kids werden opgedeeld in 4 groepen, de panda’s, slangen, tijgers en draken. De jeugdcommissie van het VWI had een heel programma uitgewerkt om de wushutechnieken van de krijgertjes een boost te geven. Ze waren zeer gelukkig dat ze van de stoktechnieken mochten proeven door alle soorten draaitechnieken aan te leren. Patricia, Joke, Peggy en Sandrine stonden in voor de nevenactiviteiten zoals knutselen, zwemmen, binnenspeeltuin, ballenbad en strandwandeling met het bouwen van een zandkasteel.

Sifu Patrick gaf ook een lezing voor de kleinsten over pesten en hoe daarmee om te gaan. De stage werd afgesloten in de sporthal van het hotel Vayamundo Ravelingen met demonstraties van de kids voor twee directeurs van de Vayamundo organisatie, Koenraad Pevenage en Robert Declercq. Daarna reikten deze heren ook de diploma’s uit. Tijdens deze stage werd ook de definitieve naam voor de Panda mascotte gekozen. Het werd Dongli wat kracht betekend. Winnaars van de wedstrijd voor deze suggestie waren Seppe en Warre. 

Het VWI bestuur bedankte de directie van het hotel voor de goede zorgen. Alle deelnemers waren zeer tevreden over de nieuwe formule voor een stage van de Kung Fu Kids. Het was dan ook een vermoeide maar tevreden bende die zondag de bus opstapte. De ouders ware vol lof over de stage. Deze stage wordt in 2017 zeker herhaald.

Het VWI bestuur.

Foto's van deze stage kunnen jullie hier bekijken: https://goo.gl/cvGUiP
Comments